Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tier lista adc plus ich zalety

Veme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NIEAKTUALNY

Jako iż trzeba zbić trochę tych punkcików za głupi błąd postanowiłem zrobić Tier listę adc plus ich dobre strony.

Na pozycji adc gram od jakiegoś roku, ale jestem otwarty na wszelkie poprawki lub wasze uwagi.

TIER 1

330871403553013737678.png193331403553013737678.png236481403553013737678.png

TIER 2

233761403555933737678.png840091403555933737678.png559131403553014737678.png322221403553014737678.png314251403553014737678.png

TIER 3

116751403553014737678.png310961403611180737678.png712411403553014737678.png784411403553013737678.png788081403553012737678.png

TIER 4

575901403553015737678.png865401403553015737678.png996931403553015737678.png

Teraz opisze mniej więcej co nieco o tych postaciach.

Tier 1

Caitlyn- Od baaaardzo dawno zasiedliła się w Tierze 1, a to dlatego iż jej range i poke nie daje żyć przeciwnemu adc'erowi. Jej early jest jedno z najlepszych jako adc, jednak w mid game nie wypada już tak dobrze ale znowu powraca w latie czyli coś co adc kochają, i nie zapominajmy i jej E który często ratuje życie.

Corki- W sezonie 3 bestia nad bestiami, lecz po kilku nerfach został on "zapomniany" jednak od niedawno ponownie można go zauważyć. Corki rozkręca się dopiero w mid gamie a w late jest już nie do powstrzymania, bardzo silny dmg ze skilli plus świetny escape.

Lucian- Na początku bardzo nie doceniany pick ale potem szybko się to zmieniło i można go zauważyć w niemal co drugiej grze. Bardzo silna pasywka i dmg ze skilli. Dash do ucieczek i silny outpush czyli jednym słowem CUDO.

Tier 2

Jinx- Beeestia w latie, jednak jej early bardzo ucierpiał po nerfach. Niestety nie ma ani "flasha" ani dasha do ucieczek ale za to ma snear'a i slowa który nie raz ratuje życie lub gdy się kogoś goni.

Kog'Maw- Ostatnio często widywany na lcs'ach a to za sprawa bardzo długich gier, a kto ma lepszy late jak nie Kog? Przed 6 levelam może mieć problemy ale potem jest już tylko z górki.

Vayne- Wypadła z mety po tym gdy do gry wkroczyły takie champy jak Lucian lub Twitch. Jej early game nie pozwala na zbyt wiele tak samo mid game. Jedynie co to można czekać na late jeżeli się nie nafeeduje.

Draven- Nie jest to dobry pick zwłaszcza ze jego Q trzeba łapać a w międzyczasie dostanie się parę hitów od przeciwnego adc i supporta, ale i zarówno daje to bardzo duży dmg. Imo nadal c*****y, ale skoro chcecie żeby był w Tier 2.

Tier 3

Ashe- No cóż, Ashe jest jednym z not viable champs. Nawet po wielu zmianach jest ona nie grywalna. Jednak gdy przetrwa się early i mid game, można coś zdziałać. I nie zapominajmy o jej global ultcie który stunuje co za tym idzie jest świetnym engagem do teamfightow.

Graves- Mało widywany pick a szkoda, Graves my bardzo silny potencjał a jego combo zaboli nawet Malphita. Dash do ucieczek czyli to czego każdy adc teraz potrzebuje.

Ezreal- Nadal silny pick ale nie jest już tak często widywany a to za sprawa Tier'u pierwszego. Tak jak poprzednicy ma "flasha" plus dobry poke i global ult.

Tristana- Nie można powiedzieć wiele o tej postaci. Niby dobry niby zła. Early takie sobie jednak late jest jej, ale w tej mecie adc'ow nie jest ona zbytnio viable.

Miss Fortune-

Twitch- Od niedawno częsty pick w wyższych szczeblach lig, a tak głownie dzięki reworkowi który niedawno został wprowadzony. Bardzo silny early game tak samo mid i late game. Nie trzeba tutaj zbyt wiele pisać.

Tier 4

Sivir- Nie tak dawno temu często pickowana ale w tej mecie nie zbyt dużo grywana. Plusami jest ult który jest dobry do engagu jak i disengagu i bardzo szybki outpush.

Quinn- Osobiście nie widziałem jej przez bardzo długi okres czasu, jak dla mnie lepiej spisuje się na topie niżeli na bocie. Blind do 1v1 co czyni ja jedynym adc z blindem ale reszta skille jest kompletnie nie grywalna.

Varus- Tak samo jak Ashe, jego skille nie są na tyle silne aby rywalizować z takim Lucianem. Dobry ult do teamfightow i duży zasięg z Q.

Chciałbym przypomnieć iż jest to moja opinia o postaciach wyżej wymienionych. Gdybyście mieli jakieś zastrzeżenia lub poprawi piszcie śmiało. Gdyby brakowało jakiegoś adc'a prosiłbym o poinformowanie mnie. Mam nadzieje ze poradnik jakoś się przyda co do wyboru postaci którą byście chcieli zagrać.

Pomogłem? To dobrze.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko fajnie ale gdzie jest Draven ?

Wiedziałem ze czegoś zapomniałem :) Dzieki za info.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

tier lista stworzona przez osobe ktora nie ma pojecia o nerfach/buffach tylko patrzy na lcs

to ze twitch jest grany, nie oznacza ze na soloq jest dobry (był), bo po nerfach szkoda go pickowac na soloq

za malo tierow skoro draven jest w tym samym tierze co quin (quin jast slaba na bocie)

beka z tristany, ktora w tym patchu to tier 1/2

malo tierow, nie chcialo ci sie rozpisywac, bo draven w tej samym tierze co ashe to nie ma sensu

0/10

­

Opublikowano

Vayne jak dla mnie bardzo dobry adc powiedzialbym ze na miare tieru 1 lecz niestety jest to ten typ adc do którego trzeba posiadać umiejetnosci pozycjonowania, są wrecz wymagane,  bez tego ciezko cokolwiek ugrac.

Opublikowano

Jestem zszokowany miejscem Vayne, ogólnie to zamiast ez i gravesa dałbym varusa i vayne....

No ale cóż...

Poradnik przejrzysty, choć przydało by się pare poprawek? :)

Draven- Nie jest to dobry pick zwłaszcza ze jego Q trzeba łapać a w międzyczasie dostanie się parę hitów od przeciwnego adc i supporta, ale i zarówno daje to bardzo duży dmg.

Tristana- Nie można powiedzieć wiele o tej postaci. Niby dobry niby zła. Early takie sobie jednak late jest jej, ale w tej mecie adc'ow nie jest ona zbytnio viable.

WTF? Draven "trzeba łapać q"? - To właśnie dzięki temu skillowi draven utrzymuje swoją pozycje, a co do "pare hitów adc i supp" to kwestia treningu na normalach i nie zapominaj ze tez masz supporta...

Co do tristany zostawie to bez komentarza.

Haghaha, po komentach zmienił i dodał 4 tier. haha Beka

Hey chłopaki robicie nie potrzebny nikomu spam chcecie sobie podyskutować to na pw se piszcie, a potem napiscie coś sensownego...

A nie post pod postem 1."A twitch jest taki i taki" 2."Ale vayne jest lepsza niz twitch" 3."Słabe argumenty masz" (huehuehue).

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Vayne jak hmm się trochę nafeeduje to w early też niszczy.

Draven powinien byc w tier 1.

Corki tier 1 wait... what xD?

Z Caitlyn przesadziłeś ,bo teraz ją dużo postaci kontruje np. Sivir ,Draven,Tristana,Jinx.

Vayne wypadła z mety - jebłem... co tam ,że jest meta tanków...

Dużo i tak zależy od supporta...

Kto ma lepszy late od Kog'Mawa ?   Vayne , Twitch , Tristana.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Vayne jak hmm się trochę nafeeduje to w early też niszczy.

Draven powinien byc w tier 1.\

Corki tier 1 wait... what xD?

Vayne wypadła z mety - jebłem... co tam ,że jest meta tanków...

Dużo i tak zależy od supporta...

Kto ma lepszy late od Kog'Mawa ?   Vayne , Twitch , Tristana.

grales kiedys kogiem? 2.0 as z z 2 itemami, 720 range, o wiele wiekszy dmg od trist/twitcha, nie musi pozycjonowac bo ma zasieg nie to co vayne w ktora zaincicjowac łatwo

co tam że jest meta tanków, skoro taka leona zje vayne w late swoim ultem

­

Opublikowano

grales kiedys kogiem? 2.0 as z z 2 itemami, 720 range, o wiele wiekszy dmg od trist/twitcha, nie musi pozycjonowac bo ma zasieg nie to co vayne w ktora zaincicjowac łatwo

Tak grałem pada od Vayne w late na 3 strzały. Dokładnie 710 ,a tak ma nawet mniejszy zasięg od Vayne ( o 50 ).

Każdy ADC musi się pozycjonować ,a Twitch ma  bardzo duży zasięg ( większy od turreta ) i wystarczy ,że team zainicjuje on się wbija np. z plecków na niewidce puszcza R ma powiedzmy 380 AD + last whisper i 1.8 as i zabija wszystkich na ostrzał.

Albo jestem ślepy ,albo nie ma miss fortune ( 10:36 )

dobra nie grales kogiem to sie nie wypowiadaj, kog ma tak samo dobra jak nie lepsze (bo range z w) late, tez ma % przeliczniki, dodatkowy as, powiedz w czym kog jest gorszy po za pozycjonowaniem ktorego nie potrzebuje bo bije z 2 konca mapy

Kog nie ma żadnego escape i np. na Warwicka i Orianne insta-die.

Normalnie jest coś takiego i to co chyba to może tak ,nie pamiętam sprawdzę dla ciebie..

A czy ja mówię ,że Vayne to best adc forever i inni ssać jej dupy zawsze będą? Po prostu mam ten ból dupy jak widzę ,że Vayne jest w

TIer III i gościu mówi ,że jeszcze wypadła z mety  I meta tanków I 

ta, kayle też nie ma żadnego escape ale jednak nią grają, ale przecież WW+Ori ona od razu ginie, czemu tak?

ten tier list z dupy wziety

Ma R lol i to apc 

47990292595971448862.png

Opublikowano

Tak grałem pada od Vayne w late na 3 strzały. Dokładnie 710 ,a tak ma nawet mniejszy zasięg od Vayne ( o 50 ).

dobra nie grales kogiem to sie nie wypowiadaj, kog ma tak samo dobra jak nie lepsze (bo range z w) late, tez ma % przeliczniki, dodatkowy as, powiedz w czym kog jest gorszy po za pozycjonowaniem ktorego nie potrzebuje bo bije z 2 konca mapy

nie wiem jak ty teraz wyciagasz 380 ad na twitchu chyba ze z baron buffem, czerwona potka i bt zamiast botrk (co jest błędem)

żebyś nie miał bulu dupy powiem iz vayne jest tak samo dobra jak kog, tyle ze ich moc na czym innym polega kropka

Gratulacje ,sam się nie wypowiadaj z debilami nie dyskutuję przykro mi. Kog nie ma żadnego escape i np. na Warwicka i Orianne insta-die.

gratuluje, vayne ma 550, nie dosc ze latwiej ja wbic ww czy ori, ty sie nadal klocisz xD

btw. jest taki item jak qss

­

Opublikowano

ta, kayle też nie ma żadnego escape ale jednak nią grają, ale przecież WW+Ori ona od razu ginie, czemu tak?

<>

Opublikowano

Bardzo fajnie i prosto opisany poradnik, przyda się nowym graczom aczkolwiek podyskutowałbym na temat kilku championów i ich tierów :)

Opublikowano

Twitch w tier 1. Przestałem czytać xD

Nie zasługuje na Tier drugi :) Jego ulti jest jednym z najlepszych w teamfightach, wiec nie wiem gdzie widzisz problem.

To jest tier lista adc'ow, nie midlanerow :) Postacie ap nie sa az tak bardzo focusowane.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Nie zasługuje na Tier drugi :) Jego ulti jest jednym z najlepszych w teamfightach, wiec nie wiem gdzie widzisz problem.

w tym ze w early juz ssie po tych zmianach?

­

Opublikowano

w tym ze w early juz ssie po tych zmianach?

Vayne tez ssie w early i co? Słabe argumenty.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Vayne tez ssie w early i co? Słabe argumenty.

vayne tez ssie w eraly i jest w t3, a twitch nie, wytlumaczysz?

wytlumacz mi dlaczego twitch jest w t1 chodz jest teraz tak samo slaby w early jak vayne ktora jest w t3, lub dlaczego vayne jest w takim razie w t3

­

Opublikowano

vayne tez ssie w eraly i jest w t3, a twitch nie, wytlumaczysz?

wytlumacz mi dlaczego twitch jest w t1 chodz jest teraz tak samo slaby w early jak vayne ktora jest w t3, lub dlaczego vayne jest w takim razie w t3

Ok, zmieniłem trochę ten tier list po przeczytaniu waszych uwag.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ok, zmieniłem trochę ten tier list po przeczytaniu waszych uwag.

jest lepiej niz bylo, chodz draven i tak moim zdaniem powinien byc wyzej, na soloq postrach

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...